2013. január 15., kedd

Rubin
(Ruby)



Színe: Vörös.
Kinézet: Fényes, csiszoltan átlátszó, különben átlátszatlan. Kicsi fazettált kristály vagy nagy homályos darab.
Gyakoriság: A csiszolatlan rubin könnyen beszerezhető, a metszett drágakő drága.
Lelőhely: India, Madagaszkár, Oroszország, Srí Lanka, Kambodzsa, Kenya, Mexikó.






Jellegzetességei: A rubin kiválóan hat az energiára. Életerőt, energiát és kiegyensúlyozottságot biztosít,  de olykor túlingerelheti  az érzékeny vagy ingerlékeny embereket. Fokozza az életszenvedélyt, de sosem önpusztító módon.
Serkenti a szívcsakrát, és egyensúlyban tartja a szívet. Arra bátorít, hogy a boldogságot kövessük. Erőteljes páncélt biztosít az asztrális támadás és a szív energiájának vámpírjai ellen. Elősegíti a pozitív álmokat és a tiszta vizualizációt, élénkíti a tobozmirigy működését.  A rubin a bőséget hozó kövek közé tartozik, valamint segít is megtartani a gazdagságot és a szenvedélyt.

Pszichológiailag: A rubin átalakítja a haragot és a negatív energiát és eltávolít az utunkból mindent, ami negatív. Elősegíti a dinamikus vezetést. 



Mentálisan: Pozitív és bátor gondolkodásmódot biztosít. A rubin hatása alatt az elmét fokozott tudat és kitűnő figyelem-összpontosítás teszi még élesebbé. Védelmet nyújtó hatásának köszönhetően a vitákban erősebbé tesz.

Érzelmileg: A rubin dinamikus. Szenvedéllyel tölt fel, és lángra lobbantja az elragadtatást. Társaság kedvelő kő, vonzza a szexuális aktivitást. 

Fizikailag: Legyőzi az aggódást és a letargiát, potenciát és életerőt biztosít. Ellenben csillapítja a hiperaktivitást.



Gyógyhatása: A rubin méregteleníti a testet, a vért és a nyirkot; jótékonyan hat a lázra, a fertőző betegségekre és a nem megfelelő véráramlásra. Rendkívül előnyös a szívre, valamint a keringési rendszerre. Serkenti a mellékveséket, a vesét, az ivarszerveket és a lépet.

Alkalmazása: Tegyük a szívre, az ujjra, a bokára!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése